Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

HASTA KARYOLASI ÇEŞİTLERİ 1

May 30 2019

HASTA KARYOLASI ÇEŞİTLERİ 1
Hastaların yatmasını gerektiren rahatsızlıklarının olması, yaşlılığa bağlı ya da felç gibi durumlarda yatağa bağlı durumların söz konusu olması durumunda hasta yakınlarının hasta yataklarını düşünmesi gerekir. Düşünmekten de öte, hastaya en uygun hasta yatağını seçmesi gerekir. 
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; her hasta karyolası aynı değildir. Bu hastalık durumuna, istenilen işlevlere, kullanacağınız ortamın özelliklerine göre değişiklik gösterir. Hasta karyolası çeşitleri genel anlamda 3 ya da 4 farklı kategoride incelenebilir. Bu kategoriler yatağın teknik özelliklerine göre sınıflandırılır. Yani manüel hasta karyolaları, elektrikli hasta yatakları, asansörlü hasta yatakları ve yoğun bakım hasta yatakları olarak özetlenebilir. 
Tek tek yatakların özeliklerini anlatmaktan ziyade hangi durumlarda hangisinin kullanılacağını söylemek daha faydalı olacaktır. Öncelikle yoğun bakımda olan hastaların kullanması gereken hasta karyolası türü tabi ki Yoğun Bakım Hasta Yataklarıdır. Bu yataklar birçok teknolojik teçhizatı üzerinde barındırmaya müsait, teknolojik olarak çok gelişmiş ve hastanın hareketsiz olarak yatmasından oluşacak olan yaraları engelleyen bir yapıya sahiptir. 
Diğer hasta karyolası çeşitleri daha çok kullanım kolaylığı açısından fark yaratır. Elektrikli hasta karyolaları kumanda yardımı ile ayarlanabilir fiziksel işlevleri olan yataklardır. Asansörlü hasta karyolaları, içerisinde motor barındıran ve hareket kabiliyeti en fazla olan yatak türüdür. Hastadan ziyade, hasta bakıcısının kolaylığını sağlayan özelliklere sahiptir. Manüel hasta karyolası ise hafif yaraları olan, gerekli tüm ayarları el ile yapabileceğiniz en uygun hasta karyolası çeşididir. 
kaynak: https://www.marmaramedikal.com
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post