Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hasta Karyolasını SSK Ödüyor mu?

May 31 2019

Hasta Karyolasını SSK Ödüyor mu?

Hasta yatağı, uzun süre istirahat etmek durumunda olan ve hareket kısıtlılığına sahip olan hastaların istirahat edebilmesi için özel olarak tasarlanmış olan yatak modelleridir. İşlevselliğinin yanı sıra kolay kontrol edilebiliyor olması da bu yatak modellerini hastalar için çok daha özel ve değerli hale getiriyor. Sosyal güvenceniz varsa eğer ödemeler konusunda çok daha şanslı olduğunuzu da belirtmek istiyoruz çünkü Ssk, hasta yatağı ödemelerinin büyük bir kısmını karşılıyor ancak elbette bunun için yerine getirilmesi gereken birtakım şartlar var ve bu şartlar sağlandığı takdirde sizler de ödeme alabiliyor ve daha uygun fiyata satın alma işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Hasta karyolası şeklinde bir araştırma yaparsanız eğer çok sayıda farklı model olduğunu göreceksiniz ve ssk bu konuda herhangi bir kısıtlamaya gitmiş değil. İhtiyacınız olan yatağı satın alabilirsiniz ve sonrasında bunun bildirimini de ilgili kurumlara yapmanız gerekiyor. Ev ortamında bakıma ihtiyacınız varsa eğer bu yataklar en büyük ihtiyaçlarınızdan bir tanesi olacaktır ancak fiyatlar yüksek gelebilir ve bu tür durumlarda sosyal güvencenizi kullanabilirsiniz. Şimdi dilerseniz sürecin nasıl işlediğine ve neler yapmanız gerektiğine de hep birlikte göz atalım.

Nereye Başvurmalıyım?

Hasta yatakları için birtakım prosedürler mevcut ve başvurularınızın onaylanması ile birlikte ödeme yani yardım alabiliyorsunuz. İlk etapta yapmanız gereken şey, ameliyat olduğunuz hastaneden detaylı bir rapor almak olacaktır. Doktorunuz bu konuda sizlere yardımcı olacak ve kısa süre içerisinde raporu hazırlayacaktır. Yatak ödemesi için olduğunu belirtirseniz eğer gerekli hassasiyet gösteriliyor. Raporlarınızı aldıktan sonra rapor başvurusu yapmanız gerekiyor ve bu başvuruyu da il sağlık müdürlüğüne yapmanız gerekecektir. Son olarak sosyal güvenlik kurumu sürecin takibini hızlı bir şekilde yapıyor ve ortada gerçekten bir ihtiyaç durumu söz konusu ise raporlarınız kısa süre içerisinde onaylanıyor.

Sürecin sonunda belirttiğiniz ikamet adresine yataklarınız gönderilecektir. Dilerseniz bir diğer yöntemi de tercih edebilirsiniz ve medikal firmalardan satın alacağınız yatak için ödeme talep edebilirsiniz. Dilerseniz bu konudaki detayları da bir alt başlıkta hep birlikte incelemiş olalım.

Hasta Yatağı Parası Nasıl Talep Edilir?

Herhangi bir işlem yapmadan yatağınızı satın aldıysanız eğer para talebinde bulunamıyorsunuz ancak sürecin uzayacağı belirtiliyorsa ve ilgili kurum bu konuda onay veriyorsa yataklarınızı temin ettikten sonra da para talebinde bulunabileceğiniz dile getiriliyor. Birçok kaynakta konu ile ilgili bilgi bu şekilde fakat bazı kaynaklarda da yatak satın alındıktan sonra herhangi bir şekilde para talep edilemeyeceği yer alıyor. İl sağlık kurumlarını ziyaret ederek ya da telefon yolu ile iletişime geçerek daha doğru bilgiler edinebilirsiniz.

Yataklar Kiralanabiliyor mu?

Hasta karyolası kiralama hizmeti sunan web sitemizden faydalanabilirsiniz ancak bu tür durumlarda sosyal güvenceniz devreye girmiyor. Sürecin uzaması canınızı sıkıyorsa ve uğraşmak istemiyorsanız kiralama hizmeti ile birlikte sizler de hızlı bir sürece adım atabilirsiniz.

Hasta yatağı kiralama ya da satın alma işlemlerini online olarak yapabiliyorsunuz ve bu konuda firma olarak sizlere yardımcı olmaya devam ediyoruz. Beklentilerinize yanıt verecek özel tasarım yatak modelleri mevcut ve zengin ürün yelpazesi ile birlikte birçok hastaya hitap etmeye devam ediyoruz. Yatakları incelemek isterseniz eğer görsellere tıklayabilir ve kategori içerisindeki detay bilgileri de inceleyebilirsiniz. Çok fazla yatak modeli var ve farklı hastalık türlerine sahip olan kimseler için uygun modeller tasarlayabilmek gerçekten önemli. Cerrahi müdahale sonrası ihtiyacınız olan istirahat sürecini bu yataklarda geçirebilir ve fayda sağlayabilirsiniz.

NOT: SON ALDIĞIMIZ BİLGİLERE GÖRE ÖZEL SAĞLIK SİĞORTASI KAPSAMINDA ÖDEME YAPILABİLİYOR. RAPOR ÇIKARTILMASI DURUMUNDA SSK KURUMUNUN GERİ ÖDEME LİSTESİNDE DEĞİL. YOKSULLUK GİBİ DURUMLAR KAYMAKAMLIK VE BAĞLI OLDUĞUNUZ BELEDİYEYE MÜRACAAT EDİP HASTA KARYOLASINI TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.

https://www.marmaramedikal.com/hasta_yatagini_ssk_oduyor_mu

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post