Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

HASTA KARYOLASI MAKALE

May 30 2019

HASTA KARYOLASI MAKALE
Hastaların ve hasta yakınlarının kararsız kaldığı konulardan biri hastanın hasta karyolasına ihtiyacı olup olmadığıdır. Öncelikle şunu belirtmek önemlidir, uzun tedavi sürecinde hastanın yatması gerekiyor ise ya da yaşlılık, felç gibi durumlar nedeni ile hastanın sürekli yatması gerekiyorsa hasta yatağının önemi hayatidir. Belirli bir süre yatağa bağlı olan hastaların vücudunda uzun süre yatmaya bağlı olarak bazı yaraların oluştuğunu görüyoruz. Bu yatağın vücutta baskı oluşturması, hastanın yeterince hareket edememesi, vücudun hava almasına engel olması gibi birçok nedene bağlı olarak gerçekleşiyor. Bu nedenle medikal amaçlı üretilen yataklar büyük fayda sağlar. 
Medikal amaç için üretilen hasta karyolası, özellikle de havalı yataklar hastaların sağlığını bozacak, uzun yatmaktan kaynaklı oluşan bası yaralarını ortaya çıkaracak durumu engelleyerek hastanın sağlığını korur. Ayrıca antibakteriyel olan bu yataklar enfeksiyon, mikrop ya da diğer komplikasyonları önleyecek teknolojiye göre üretilirler. 
Birçok hasta ve hasta yakını hasta yataklarının görüntüsünü psikolojik olarak etkisinden dolayı sevmezler. Birçok hasta yatağı imalatçısı ya da kiralayan firmalar bu durumu da düşünerek, evdeki yataklara benzeyen ahşap hasta karyolası yapmaktadır. Özellikle çocukların bu durumdan etkilenmemesi için tasarım olarak gündelik yataklara benzeyen fakat işlevsel olarak hasta yatağı özelliklerini taşıyan birçok hasta karyolası üretilir. Tüm bunların yanı sıra hastaların fiziksel ölçülerine uygun olarak da farklı ebatlarda yataklar üretilir. Kısaca özetlemek gerekirse uzun tedavi süreci gerektiren ve bu süreçte hastanın yatmasını gerektiren durumlarda hasta karyolası kullanmak önemlidir.
kaynak: https://www.marmaramedikal.com
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post