Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

BORU TİPİ HAVALI YATAK NEDİR?

May 31 2019

BORU TİPİ HAVALI YATAK NEDİR?

Hastalar için özel olarak tasarlanan ve onların konforunu düşünen özel bir yatak modelinden bahsedeceğiz. Boru tipi havalı yatak nedir? Sorusuna verilebilecek en güzel cevap, yara ihtimalini azaltan ve aynı zamanda hasta vücuduna uyguladığı basınç ile birlikte hastanın konforlu bir istirahat dönemi geçirmesine yardımcı olan yatak modeli şeklinde olacaktır. An itibarıyla satışta olan bu yatak modelinin kendi içerisinde birçok farklı alternatife sahip olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Obezler, engelli hastalar ve hareket etmekte güçlük çeken hastalar için özel olarak tasarlanan modelleri sizler de inceleyebilir ve dilediğiniz an satın alabilirsiniz. Hazır hale getirilmesi oldukça kolay ve aynı şekilde hasta kullanımı için de ideal bir modeldir.

BORU TİPİ HAVALI YATAK KURULUMU HAKKINDA

Boru tipi havalı yatak kurulumu oldukça basit ve iki parça şeklinde teslime dilen ürün içerisinde bir de şişirme aparatı yani motor bulunmaktadır. Yatağı şişirirken yani hazır hale getirmek adına herhangi bir efor sarf etmenize gerek kalmıyor çünkü motor desteği ile birlikte otomatik olarak hazır hale getiriliyor. Kullanımı ve hazırlanması çok kolay olan bu modeller, hastanın konforuna uygun şekilde hafifletilebiliyor ya da daha sert bir şekilde hazır edebiliyorsunuz. Yatış esnasında hasta vücuduna uygulanan basınç, herhangi bir şekilde hastaya zarar vermiyor ve tam aksine yara oluşumu riskini de en aza indirgediğini belirtmekte fayda var. Havalı yatakların en önemli kullanım amacı da budur ve kullanan hastaların olumlu yorumları da bunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

BORU TİPİ HAVALI YATAK MODELLERİ HAKKINDA

Havalı yatak modelleri arasında en çok tercih edilen alternatiflerden bir tanesi olduğunu belirtmek gerekiyor. Boru tipi havalı yatak modelleri, birbirine paralel şekilde yerleşmiş olan ve boruyu indiren hava kanallarından oluşuyor ve adını da buradan alıyor. İnsan vücudu için gayet konforlu bir yapıdan söz ediyoruz ve özellikle yatalak hastalar için bu detay bir adım daha öne taşınıyor. Enine dizilen ve boruyu andıran hava kanalları, hastanın vücuduna uygun şekilde şişirilebiliyor ve hem sertlik hem de yumuşaklık konusunda gerekli müdahalelerde bulunabiliyorsunuz. Hazır hale getirilmesi ve ilk haline döndürülmesi de bir hayli kolaydır ve zaman kaybı yaşamazsınız.

HAVALI YATAK TEKNİK SERVİSİ

Herhangi bir sorun yaşadığınız takdirde hizmet alabileceğiniz çok sayıda teknik servis firması var. Havalı yataklar uzun ömürlü yatak modelleridir ve doğru kullanım neticesinde yıllarca bu yataktan fayda sağlayabilirsiniz. Şişirme motorunun arızalanması durumunda ise yapmanız gereken şey oldukça basit ve uzman ekipler ile iletişime geçerek sizler de servis hizmeti alabiliyorsunuz. Havalı yatak teknik servisi şeklinde bir arama yapıldığı takdirde bu konuda hizmet veren sayısız firma olduğunu da görebiliyorsunuz. Kullanımda yapılan hatlar ya da motorun yıpranması, zaman zaman birtakım sorunları da beraberinde getiriyor ancak yapılacak müdahale ile birlikte bu sorunların ortadan kaldırılması ve yatağın kullanıma yeniden hazır hale getirilmesi de mümkündür.

HAVALI YATAK SGK ÖDEMESİ

Sosyal güvenceniz varsa eğer sağlık hizmetleri konusunda bir adım öndesiniz ve havalı yatak satın alma işlemlerinde de devlet sizlerin yanında yer alıyor. Havalı yatak Sgk ödemesi an itibarıyla yapılmaktadır ve bunun için hastaneden alacağınız rapor ve reçete ile birlikte il SGKýa başvurmanız yeterli olacaktır. Yatakları kendiniz seçmiyorsunuz ve ilgili başvuru onaylandıktan sonra verdiğiniz adrese yatak gönderimi yapılıyor. Hastaların büyük bir kısmı bu konuda bilinçsiz ve yatağı satın alıp ödeme talep ediyorlar ancak bu tür bir durum söz konusu değildir ve sizler yalnızca başvuru yapacaksınız. Sonrasında havalı yatağınız adreslerinize teslim edilecektir.

HAVALI YATAK TESLİMATI

SGK başvurusu sonrası yataklarınız hazırlandıktan sonra adreslerinize gönderiliyor. Süreç an itibarıyla çok hızlı işliyor ve hastaları bekletmemek adına bu konuda büyük bir hassasiyet gösterildiğini de söyleyebiliriz. Burada en önemli detay rapor ve reçetelerin yani başvurunun sorunsuz bir şekilde onay almasıdır. Onay süreci tamamlandıktan sonra yatak gönderimi ve teslimatı yapılıyor. Kurulumu kendiniz yapmanız gerekecektir ve yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi bu konuda herhangi bir şekilde zorlanmayacaksınız. Şişirme motoru yardımı ile birlikte havalı yataklarınızı dakikalar içerisinde hazır hale getirebiliyor ve kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Havalı yatak teslimatı sonrası kurulum için online adreslerden de bilgi edinebilirsiniz.

HAVALI YATAK TAMİRİ

Kullanışlı ve uzun ömürlü yatak modellerinden bir tanesi olan havalı yataklar, doğru kullanım ile birlikte herhangi bir sorun yaratmayacaktır ancak olur da bir sıkıntı yaşarsanız havalı yatak tamiri yapan firmalardan da dilediğiniz an hizmet talebinde bulunabiliyorsunuz. Bu sorun genellikle şişme motorundan kaynaklı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor ancak uzman ekiplerce yapılacak olan inceleme sonrası gerekli çözüm üretiliyor ve yataklarınız yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor. Teknik servis ekiplerimiz haftanın her günü hizmet veriyor ve bu konuda sizlere profesyonel bir şekilde yardımcı olacaklarını da belirtmek isteriz.

HAVALI YATAK GARANTİ SÜRESİ

Havalı yatak satışı yapan firmalar, marka ve modele bağlı olarak garanti sürelerini de belirliyor. Havalı yatak garanti süresi konusunda net bir bilgi vermek mümkün değil çünkü az önce de dile getirdiğimiz gibi model ve markaya bağlı olarak bu süreler değişiklik gösterecektir. Ürünlerin garanti kapsamında olması elbette önemli bir detay çünkü yaşayacağınız herhangi bir sorunda teknik servis hizmeti alabiliyorsunuz ve bunun için de herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Garanti kapsamından çıkmış ürünler için ise bir miktar ödeme yapmak durumundasınız ancak merak etmeyin bu rakamlar yüksek rakamlar değildir ve ceplerinize de çok fazla zarar vermeyeceğini hatırlatmak isteriz. Herhangi bir sorunda sizler de taleplerinizi oluşturabilirsiniz.
kaynak: https://www.marmaramedikal.com/

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post