Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

HASTA KARYOLASI KULLANIMI NASIL OLMALI

May 30 2019

HASTA KARYOLASI KULLANIMI NASIL OLMALI

 

Kısa veya uzun süreli olarak evde bakım gereken hastalarda yakınları tarafından en çok merak edilen ve sorulan soru hasta karyolası kullanımı nasıl olmalı şeklinde geliyor. Öncelikle bu konuda eve karyolayı getiren ve kullanımını sağlayan ardından testlerini yaparak herhangi bir problem olup olmadığı kontrol eden servis elemanları tarafından size karyola kullanımı detaylı olarak gösterilmekte ve ürün ile birlikte gelen kullanım kitapçığı ile aklına takılan hiçbir soru kalmamaktadır.

 

Bunların dışında ise kullanım konusunda daha detaylı bilgi alabilmek isterseniz kesintisiz olarak size hizmet vermekte olan çağrı merkezimizi arayabilir ve aklınıza takılan her türlü soru ile ilgili olarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Ancak emin olunki her servis elemanları tarafından verilen eğitimden hem de kitapçığın ayrıntılı bir şekilde size getirilmesi böyle bir soru ile karşılaşma riskinizi sıfıra indirmektedir.

 

Hasta karyolası kullanımı nasıl olmalı konusunda bir diğer avantajınız ise doktorunuz ve hemşirelerinizden de detaylı bilgi alabiliyor olmanızdır. Özellikle evde tedavisine devam edecek hastalarda karyola kullanımı konusunda çok detaylı bilgi sağlayacak olan sağlık personelleri bulunmakta ve sizlere hastanın rahatını sağlamak için büyük bir zaman harcamaktadırlar.

Kurulum servis elemanları tarafından yapılmakta ve size hiçbir yük getirmemekle birlikte kullanımı konusunda da detaylı bilgiler sağlanmaktadır. Genel hatlarıyla birçok farklı modeli ve şekli bulunan hasta karyolaları iki farklı çalıştırma unsuru bulunan ve farklı tipleri olan karyolalardır. Bunlar gene servis elemanları tarafından size iletilecek ancak sizinde kendi gözlemleriniz veya denemeleriniz sonucunda edineceğiniz bilgilere göre de rahatlıkla yapılabilmektedir.

 

Kullanımdan önce motor sistemlerini ve el kumandalarını incelemeniz hasta karyolası kullanımı nasıl sorusunu ortadan kaldıracaktır. Çok basit ve kullanımı olay olan hasta karyolaları kullanım konusunda hem hastalara hem de hasta yakınlarına ekstra bir külfet çıkarmamak adına çok basit bir şekilde yapılmaktadır. Sizinde göreceğiniz gibi farklı motor seçenekleri bulunan karyolalar olası bir elektrik kesilmesi durumuna karşı acil durumlar için pil ile çalışabilir halde üretilmektedir. Kaliteli bir pil kullanılması halinde çok uzun süre hastanın kullanımını gerçekleştirebilmektedir.

 

Kumanda tamamen hasta karyolası kullanımı nasıl olduğu hakkında size bilgi vermektedir. Örneği baş resmi bulunan kısma basarsanız hasta karyolasının baş kısmına istediğiniz açının verilebilmesini sağlıyor olacaksınız. Hastanın durumuna göre kumanda direk hastanın kendisine de verilebilmekte ve açıları kendisine en uygun ve rahat gelecek şekilde ayarlamasına olanak sunmaktadır. Aynı şekilde kumanda da yer alan ayak resmi ise ayak kısmının açısını değiştirmektedir. Bu ise hem hastanın sabit kan dolaşımını yavaşlatmasını engellemekte hem de oturur pozisyona getirildiğinde yataktan kaymamasını sağlamaktadır.

 

Eğer asansörlü bir model tercih ettiyseniz kumanda üzerinde bir başka tuş daha göreceksiniz ve burada bulunan asansör resmine tıklamanız durumunda asansör mekanizmasının çalıştırılmasını sağlıyor olacaksınız.

 

Sürekli kullanım durumunda şilte bakımının da hasta yakınları tarafından yapılması gerekmektedir. Bir bezle silinebileceği gibi şiltenin bulunduğu odanın ve havanında temiz tutulması sağlık açısından büyük bir önem taşımaktadır. Karyolalarda bulunan hava pompası için herhangi bir çaba sarf etmeniz gerekmemektedir çünkü hiçbir bakıma gerek kalmadan ömürleri boyunca düzenli çalışabilmektedirler.

 

Hasta karyolası kullanımı nasıl olmalı diye düşünüyor ve teknik ekibin bilgilendirmesi veya kitapçığın kontrolü size yeterli gelmediyse çağrı merkezimizi arayabilir ve müşteri temsilcilerimizden de bilgi alabilirsiniz. Eski hasta karyolaları yerini alan ve günümüzde en çok satışı veya kiralanması yapılan motorlu hasta karyolaları dual olarak adlandırılan aktüatörler ile çalışmaktadır.

 

Dual adı verilen karyolalar iki hareket kabiliyetine sahip olmakta ve baş ve ayak kısmının yüksekliğinin ayarlanması için tercih edilmektedir. Kumanda dışında kontrol edilebilen ve yatağın baş kısmına yerleştirilmiş paneller bulunmakta bunlar ise kumanda ile aynı görevi yapabilmektedir. Ancak bu paneller hastaların kendi kullanımları için uygun olmamaktadır. Hasta karyolası kullanımı nasıl diye sormadan önce sitemiz üzerinden ürünlerimizi kontrol edebilir ve hem kullanım hem de bakımları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Kiralık veya satılık seçtiğiniz ürünlerde panel yerine kumandalı modelleri tercih etmeniz hem siz hem de hastanız için çok daha yararlı olacaktır. Ayrıca karyola veya şiltenin temizliğini düzenli yapmanızda sağlık açısından büyük bir önem taşımakta ve hastalığın çok daha çabuk atlatılmasına imkan vermektedir.

https://www.marmaramedikal.com/hasta-karyolasi-kullanimi-nasil-olmali

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post