Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

HASTA YATAKLARI MODELLERİ (HASTA YATAKLARI)

May 30 2019

HASTA YATAKLARI MODELLERİ (HASTA YATAKLARI)
Hasta Yatakları Modelleri (Hasta Yatakları)
Hastaların rahat bir şekilde tedavi süreçlerini geçirmeleri için kullanmış oldukları yatakların farklı modelleri bulunmaktadır. Hasta yatakları modelleri insanların bu alandaki ihtiyaçlarını etkin olarak karşılamak için üretilmiştir. Söz konusu ürünlerin genel özellikleri aynı olsa da farklı özellikleri de bulunmakta ve bu özellikler sayesinde farklı tedavi süreçleri olan kişiler çok daha rahat etmektedir. Dolayısıyla da bu yatakların farklı modellerinin bulunması hastalar açısından ciddi bir avantaj oluşturmaktadır. Hasta yatakları incelendiğinde bunların içerisinde yer alan motor sayılarının farklı olduğu görülmektedir. Yataklarda bulunan motorlar bu ürünlerin farklı şekiller almasını sağlamakta ve hastalar buna bağlı olarak burada oturabilmekte, yeme yiyebilmekte ya da T.V. izleyebilmektedir.
Hasta Yatakları Modelleri Nelerdir?
Hasta yatakları modelleri sayısı oldukça fazladır. Bunlardan bazıları şunlardır:
Ev Tipi Hasta Karyolası
Elektrikli Hasta Karyolası
Ahşap Hasta Karyolası 
Motorlu Hasta Karyolası
Burada belirtilen modellerin dışında da farklı tipte yataklar bulunmaktadır. Bunlar kişilerin durumlarına ve bulundukları ortamlara göre kullanılmaktadır. Yukarıda da belirtildiği gibi her birisinin farklı özellikleri bulunmaktadır. Söz konusu ürünler arasında yer alan ev tipi hasta karyolaları tamamen evlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ev ortamlarına göre tasarlanan ürünün özellikleri sayesinde hastalar bu yataklarda çok rahat etmektedir. Ev tipi yatakların dışında elektrikli olan modeller de çok fazla tercih edilmektedir. Söz konusu ürünler elektrik kullanarak farklı pozisyonlar almakta ve hastaların farklı pozisyonlarda burada yatmalarını sağlamaktadır.
Hasta Yatakları Modelleri ve Sağladığı Faydalar
Hasta yatakları modelleri arasında bulunan motorlu seçenekler ise kendi için farklı tipleri içermektedir. Motorlu olan yataklar bulundurduğu motor sayısına bağlı olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı yataklarda 2 tane motor bulunurken bazılarında 3 bazılarında ise 4 tane motor bulunmaktadır. Motor sayısı arttıkça yatakların aldıkları pozisyon sayısı daha da artmaktadır. Dolayısıyla da insanlar yataklarda daha rahat etmektedir. Alınan pozisyon sayısının fazla olması özellikle yataktan kalkamayacak durumda olan hastalar için çok önemlidir ve bu ciddi bir avantaj oluşturmaktadır. Nispeten daha iyi durumda olan hastalar ise motor sayısı düşük yatakları tercih etmektedir. 
kaynak: https://www.marmaramedikal.com
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post